Ars Erotica

Drzna in nagajiva. Tema Ars Erotica je seksualnost. Vendar se ne osredotoča v 1000 in 1 nasvet o tem, kako zadovoljiti dvainštiridesetega doživljenjskega partnerja. Osredotoča se na vprašanje, če smo se po zadnjih milijardah let spolovanja dejansko kaj novega naučili.

Nosilec: Marija Glavaš

Bralni kotiček

S knjigo v roki in nosom v ekranu. Tema Bralni kotiček je namenjena delom, za katera je bil nekdo mnenja, da morate slišati zanje. Naj bodo stara ali nova, na serverju ali vklesana v kamen, sedaj bodo predstavljena kot del kritično-humorne Špegel kolekcije. bbb bbbbb bbbb bbbbbb bbbb bbbb

Nosilec: Dušan Klinar

EgoTrip

Vseprisotna in misteriozna. Tema EgoTrip je osebnost. Naša zavest se razteguje vse od nas in do … do povsod. Pa vendar ne more zaobjeti vsega, ali pač? Spustimo se v raziskovanje spoznanja in pokukajmo pod prevleko očitnega, dokler Resnica plašno ne zardi ter nam vsa gola primaže klofuto.

Nosilec: Aljaž Božičko

Rubrike

Spletišče Špegel temelji na rubrikah in izdajah. Za rubrike so odgovorni nosilci rubrik. Nosilci odobrijo članke, preden so ti dodani v njihovo rubriko. Vsaka rubrika je utemeljena na temi. V kolikor želite začeti z iskanjem po posamičnih temah, kliknite na sliko rubrike.

Iskanje Resnice

Verjemi ali ostani neveden. Tema Iskanje Resnice je ideologija. Še posebno tista, ki je najudobnejša. Mainstream. Folk wisdoms. Kmečka pamet. To kar vsak ve, vsaj za danes. V rubriki si nadajamo takšna in drugačna očala ter se smejimo ljudem, ki ne vidijo, da so le očala proč od nas.

Nosilec: Maks Valenčič

Ženska-Glavo-1024x640

Ženska Glavo

Pokončna in pronicljiva. Tema Ženska Glavo je feminizem. Era diskriminacije so na ženskah pustile pečat. Ne kot materino znamenje, pač pa družbeni rak, ki se zažira v njihovo življenje. In sedaj, ponovno, dokler okrevanje ni popolno, politizacija vprašanje, je zatiranje sinonim produktivnosti?

Nosilec: Anja Karovič

b91e7d0560df554ec83f1cbaaadabc43

Fem-Strip

Rubrika, ki ni rubrika. Fem-strip nima lastne teme, ima pa feministični strip Prigode hrabre Eve, ki počasi napreduje, tako po vsebini, kot po stilu. Strip, ki želi buriti duhove, skozi pripetljaje mlade Eve raziskuje, kaj pomeni biti ženska, malo drugače.